Led Inbouwspots en Led Spots voor uw woonkamer

 

Led spots in de kantine

De kantine is een plek om lekker even pauze te nemen van dagelijkse bezigheden, onder het genot van een hapje of een drankje. Of het nu gaat om de kantine op het werk waar je even rustig kunt gaan zitten om een lunchpauze te nemen, de kantine op de sportvereniging waar je na een zware training kunt bijkomen en gezellig kunt napraten met de teamgenoten, of een buurtkantine om gezellig samen te komen met de buurtbewoners; deze ruimte is een plek voor ontspanning. En bij ontspanning, hoort natuurlijk ook een passende verlichting. Door het plaatsen van led spots in de kantine, zorg je voor een sfeervolle uitstraling. Daarnaast is het gebruik van led spots in de kantine ook nog een zeer duurzame investering.

Sfeervolle verlichting met led spots in de kantine

Led spots hebben van zichzelf een mooie uitstraling: je kunt ze kopen in heldere witte kleuren voor een natuurlijke verlichting, maar ook in warm witte kleuren voor een beetje extra sfeer. Het is maar net welke uitstraling je aan jouw kantine wilt geven. Led spots kunnen ook worden aangeschaft in combinatie met een dimmer. Hierdoor wordt het mogelijk om de intensiteit van de led spots te verhogen of juist te verlagen. Zo kunnen de led spots helder licht uitstralen voor een activiteit waarbij voldoende licht nodig is, en kunnen ze juist wat minder fel licht uitstralen voor bijvoorbeeld een borrel. Zo creëer je met led spots een sfeervolle omgeving in de kantine. Onderstaand een foto van een kantine waar led inbouwspots leds de verlichting heeft toegepast.


Duurzame verlichting met led spots in de kantine

Het plaatsen van led spots in de kantine is niet alleen sfeervol, maar ook nog eens duurzaam. Led spots verbruiken namelijk veel minder energie dan andere vormen van verlichting die je in de kantine kunt plaatsen, waardoor ze beter zijn voor het milieu en ook nog eens een stuk minder geld kosten. Je bespaart namelijk zowel op het stroomgebruik als op het vervangen van de led spots. Hierdoor heb je de investering in led spots in de kantine zo weer terug verdiend!

Gaten boren voor led inbouwspots

Sommige mensen huren iemand in die de gaten boort in verlaagde plafonds om led inbouwlampen in te plaatsen. Je kunt dit immers ook gemakkelijk zelf doen, mits je goed geïnformeerd bent en jezelf van tevoren goed voorbereid. Je wilt namelijk natuurlijk niet dat je straks een plafond hebt met gaten waar de led inbouwspots niet inpassen. Het voorbereiden is dus belangrijk, maar ook het soort boor dat je gebruikt en de manier waarop je de gaten voor de led inbouwlampen boort. We helpen je een stapje op weg met deze uitleg.

Goede voorbereiding voor het boren van gaten voor led inbouwlampen

Met een goede voorbereiding is het grootste deel van het werk vaak al gedaan, en dit geldt ook voor het boren van gaten voor led inbouwlampen. Zorg dus dat je van tevoren de posities bepaalt waar de spots  precies moeten komen, en teken deze nauwkeurig uit op het plafond. Zo hoef je niet in het wilde weg te gaan boren, maar kan je gewoon de van tevoren gemeten lijnen volgen. Op deze manier kan er weinig misgaan bij het gaten boren voor led inbouwspots.

Gaten boren voor led inbouwlampen met een gatenzaag

De meest eenvoudige manier om de gaten voor led inbouwspots te boren, is door een gatenzaag te gebruiken. Dit gereedschap middel, ook wel klokboor genoemd, maakt gebruik van een opzetstuk in de vorm en grootte van het getekende gat. Je hoeft dus alleen maar de cirkel van de zaag op de lijnen te zetten, en door voorzichtig te duwen het gat eruit te zagen. Nu heb je cirkels waar de led inbouwlampen precies in passen.

Gaten boren voor led inbouwlampen met een decoupeerzaag

Heb je geen klokboor, dan kun je ook een decoupeerzaag gebruiken om de gaten te boren. Gebruik hiervoor een zaag met fijne tanden, en volg voorzichtig de uitgetekende lijnen. Ook hiervoor geldt; duw niet te hard en probeer niet te snel te boren. Zo maak je een perfecte cirkel voor je led inbouwspots.

Verschil tussen lumen, lux en candela

Veel mensen die led spots willen gaan aanschaffen, raken op het eerste gezicht in de war door de verschillende termen die hierbij komen kijken. Lumen, lux en candela zijn allemaal manieren om de hoeveelheid licht uit te drukken, op verschillende manieren. Maar wat is nu precies het verschil tussen deze termen? We geven een korte uitleg, zodat je beter weet waar je op moet letten bij het aanschaffen van led spots.

Lumen

Lumen is een eenheid voor het totale aantal licht dat door de led spots uitgestraald wordt. De richting waarin het licht straalt, is hierbij niet van belang. Het aantal lumen is een betere eenheid voor het kopen van led spots dan het aantal Watt, omdat hierbij rekening wordt gehouden met wat de mens daadwerkelijk kan zien. De kleur en de temperatuur van het licht spelen namelijk een grote rol bij de hoeveelheid licht die we kunnen waarnemen. Verschillende led inbouwspots kunnen bij dezelfde hoeveelheid Watt dus een heel andere hoeveelheid lumen hebben.

Lux

Lux is hetzelfde als het aantal lumen, maar dan wordt er ook nog rekening gehouden met het oppervlak. De lux waarde van led spots is dus in principe de hoeveelheid licht die op een bepaald oppervlak schijnt. Voor elke ruimte gelden lux waardes die vaak worden aangehouden bij het bepalen van de hoeveelheid led spots die geplaatst moeten worden.

Candela

Tot slot hebben we nog candela, een term die wordt gebruikt voor de lichtsterkte van led spots. Het aantal candela is het aantal lux dat door de led spots wordt geproduceerd op een afstand van 1 meter. Hierbij wordt ook rekening gehouden met de hoek van het licht. 1 candela staat gelijk aan de sterkte van het licht van een kaars. Hiermee kun je het aantal candela dat op de verpakking van je led spots staat dus vergelijken


Keuken led spotjes

Zo plaatst u led inbouwspots

Veel mensen gebruiken tegenwoordig led inbouwspots om de kamer op een mooie en milieuvriendelijke manier te verlichten. Maar deze moeten natuurlijk wel op de juiste manier worden aangesloten. Hieronder vindt u enkele stappen die u kunt volgen bij het aansluiten van led inbouwspots. Op deze manier gaat er tijdens het proces niets fout, en kunt u binnen de kortste keren gaan genieten van uw nieuwe led inbouwspots!

Stap 1 – Voorbereiding

Veel mensen gebruiken tegenwoordig led inbouwspots om de kamer op een mooie en milieuvriendelijke manier te verlichten. Maar deze moeten natuurlijk wel op de juiste manier worden aangesloten. Hieronder vindt u enkele stappen die u kunt volgen bij het aansluiten van led inbouwspots. Op deze manier gaat er tijdens het proces niets fout, en kunt u binnen de kortste keren gaan genieten van uw nieuwe led inbouwspots!

Stap 2 – Zorg dat u alles klaar heeft liggen

Naast de led inbouwspots heeft u ook een kabels nodig en een eventuele dimmer. Met een passer en een liniaal kunt u de afmetingen van de led inbouwspots uittekenen. Daarnaast is het handig om een boormachine met een zeven gatenzaag aan te schaffen. Hiermee kunt u een perfecte cirkel zagen voor de spot.

Stap 3 – Maak de gaten

Teken met behulp van de passer en de liniaal de gaten waar de led inbouwspots moeten komen, en ga dan aan de slag met de boor met speciale zaag. U kunt het best zo’n 3 mm breder boren dan de spot zelf, zodat er voldoende ruimte is voor de veertjes die de led inbouwspots op hun plaats houden.

Stap 4 – Plaats de led inbouwspots

Nu het gat eenmaal gemaakt is, hoeft u niet veel meer te doen. Knijp de veren van de led inbouwspots iets naar binnen, en plaats ze in de gaten. Controleer nog een paar keer goed of alles vast zit en de spots stevig vast zitten.

Stap 5 – Stroom aanzetten en genieten

Heeft u alles goed gecontroleerd, dan kunt u de stroom weer aanzetten. Als u het goed heeft gedaan, gaan de led inbouwspots nu aan, en kunt u gaan genieten van uw prachtige sfeerverlichting!

Hieronder vindt u nuttige informatie die u helpen bij het maken van een keuze in led inbouwspots

Inbouw led spotjes zijn tegenwoordig zo populair dat veel mensen en vragen over hebben. Er gaan nogal wat verschillende verhalen over het gebruik van led inbouw spotjes en over hoe energie zuinig ze nu werkelijk zijn. Hier op onze website vindt u alle informatie die u nodig heeft. Regelmatig zullen wij hier artikelen plaatsen die zijn geschreven door experts in led verlichting en vooral in led inbouwspots. 

Heeft u vragen over het inbouwen of over de lichtopbrengst dan kunt u deze op onze website stellen en 1 van onze experts zal u vraag beantwoorden. Ook zijn al uw tips meer dan welkom. Wilt u ons persoonlijk een vragen stellen dan kunt u dit doen door gebruik te maken van het contact formulier. Rest ons nog om u veel leesplezier te wensen. Wij bij led inbouwspots led hebben een mooi assortiment inbouw led spots voor u samengesteld speciaal voor in de badkamer.

Led Spotje mr 16


Deze spots zijn in verschillende soorten en maten beschikbaar en zijn alles spat waterdicht, dat wil zeggen ze zijn uitermate geschikt voor in een badkamer maar de led spots zijn zeer zeker niet waterdicht. U kunt de spots in uw badkamer gebruiken en de spots kunnen tegen een spatje water en tegen flinke condens vorming.

Het aansluiten van spatwater dichte led inbouwspots

Bij het aansluiten van inbouw led spots in een badkamer is het belangrijk dat u goede materialen gebruikt om de spots aan te sluiten. De inbouwspots led moeten aangesloten worden met een goede stroomkabel en het is verstandig om de led spots met een kabel las doosje aan te sluiten en niet met kroonsteentjes. Mocht u de inbouwspots wel met kroonsteentjes willen aansluiten dan is het een goed idee om de kroonsteentjes in te tapen. Dit zorgt ervoor dat er geen condens op de stroomkabels kan komen. Let wel; de led inbouwspots zijn spat waterdicht en 100% veilig voor het gebruik in een badkamer maar het gebruik van stroom in badkamer is een compleet ander verhaal. Bij twijfel is het verstandig om uw specialist in te schakelen. Let er in elke geval op dat u de inbouw led spots altijd gaat aansluiten met het gebruik van randaarde naar de stroomvoorziening.

Met alle grote voordelen die je hebt gehoord over het gebruik van LED inbouwspots, sta je waarschijnlijk te popelen om te investeren in dit type verlichting. 

Maar voordat je LEDs gaat kopen, is het belangrijk dat je jezelf vertrouwd maakt met de verschillende soorten LED inbouw spotjes die tegenwoordig te koop zijn. Het is belangrijk dat je weet waar elk van deze soort verlichting voor zijn, zodat je in staat bent om een verstandige beslissing te nemen. Vergeet niet dat LED inbouwspots niet echt goedkoop zijn, vooral LED lampen die veel gebruikt worden in verschillende huishoudens. Maar nogmaals, het investeren is echt de moeite waard gezien de voordelen die het biedt. En omdat je waarschijnlijk een grote uitgave gaat doen, kun je er beter voor zorgen dat je de juiste LED verlichting kiest. Voor scherp geprijsde led inbouwspots met internet korting kunt u hier terecht, deze webwinkel berekend geen verzendkosten.

Miniatuur LED inbouw spotjes

De miniatuur LED inbouw'spot (4mm) is degene die je vaak op verschillende gadgets ziet. Deze kleine lampen zijn degenen die dienen als indicatoren op mobiele telefoons, tv-toestellen en diverse andere digitale apparaten. Dit type LED verlichting wordt verkocht in standaard of vooraf gedefinieerde vormen en maten om compatible te zijn met de verschillende printplaten waarvoor ze gebruikt worden bij het maken van de elektronische apparaten. Verschillende bedrijven produceren de miniatuur LEDs in 12V en 5V series. Vaak wordt dit type LED-s verkocht in een ready-to- fit mode zodat de koper het direct kan monteren op de printplaten.

High Power LED voor meer licht

High power LEDs zijn een gevolg van de vooruitgang in de halfgeleidertechnologie. Zoals de naam al suggereert, staat dit type LED verlichting bekend om zijn hoge output en het kan lichtopbrengsten produceren met een hogere lichtsterkte, zoals LED spots die worden gebruikt om de straten te verlichten. Een ander voorbeeld van het gebruik van high power LED verlichting zijn de LED strips die je vaak vindt op verlichte wanden en in interieurs. Dit type LED heeft een zeer hoge warmteafvoer en dit is de reden waarom ze vaak gemonteerd worden samen met een koelsysteem.

Applicatie Specifieke LEDs bij alle inbouwspots

Een andere populaire variëteit van LED verlichting zijn de Applicatie Specifieke LEDs, algemeen bekend als de AS - LED. Dit type LED verlichting wordt vervaardigd voor specifieke toepassingen. In feite worden ze soms gebruikt om LED lampen te maken en als verlichting voor digitale billboards, publieke displays en als bicolor LEDs. De bicolor LED bestaat uit twee diodes die op een frame zijn gemonteerd. Dit type LED verlichting kan twee verschillende kleuren produceren op verschillende tijden en een van de diodes zal inschakelen zodra de andere is uitgeschakeld en omgekeerd. In sommige landen worden de Applicatie Specifieke LEDs ook gebruikt als LED spots.